Osztályújság 6. osztály

Az osztály krónikása: Nikov Daniella

Nikov Daniella

Valami jó is van!

Váczi Dorina és Pető Gyöngyi osztályfőnöki dicséretet kapott, példás segítségért. Jól ügyelnek, sokat segítettek az alsós tanár néniknek az alsós farsangon, az elsős választáson, tombolát osztottak és még lehetne sorolni. Még versenyeken is részt vettek.

Az ügyelet

Az ügyelet változott. Az ügyeletesek kicserélődtek. A Tornateremnél Zelenka Dániel és Vida Szűcs Sándor. Az 1. emeleten Nikov Daniella és Szabó Krisztina. A 2. emeleten Nagy Gyöngyi ügyel. Tünde és Andi nem ügyelnek.

Már megint új fiú az osztályban

Ötödikben Tomi, hatodik elején Tóth Józsi, most pedig Ernő jött. Bezzeg lányok nem jönnek. Na mindegy! Ernőt a neve miatt Nemecseknek és Esernyőnek is csúfolják. Sok könyve nincs meg. Több rossz jegyet is beszerzett. Egyelőre Berki Dávid barátkozik vele, akinek egyébként is rossz a híre. Senki más.

Mik nem derülnek ki?

Egy gyerek az osztályból csúnya levelet írt az osztályfőnökünknek, Timi néninek. Ezért osztályfőnökit kapott. Eltiltották a számítógéptől, és nem írhat e-mail-eket.

A félévi osztályzatok

Az osztályzatokat január 25-én kaptuk ki. Mindenki félve várta, hogy lesz - e benne rossz jegy. Hármasnál rosszabb jegy, alig - alig volt. Csak két gyereknek, akik szinte biztos, hogy évvégén megbuknak.

Tesi óra

2005. November 28-án hétfőn, tesi órán labdáztunk és elveszett egy kézi. Az egész osztály kereste, de nem találta. Egy pár lány azt állítja, hogy 2 gyerek, akik ott voltak és gyanúsan viselkedtek, amikor eltűnt a labda. Tanár úr ezt badarságnak tartotta, nem hitt a lányoknak. Ezzel az óra menete is megváltozott. Megbüntette az osztályt. Sok gyakorlatot kellett csinálni a bordásfalon. Ezek egyike volt a mászás. Végül úgy határozott, hogy az osztálynak meg kell vennie a labdát.
(megjegyzés: utólag megtalálták a labdát a takarító nénik).

A Szüreti buli

A bál okt. 14-én 16 órakor kezdődött. Már nagyon sokan izgatottan várták ezt a mulatságot. A jegy 100 Ft, a tombola 50 Ft volt. Idén a 8.a osztály rendezte. Aki a zenét szolgáltatta, igyekezett mindenki kedvében járni. Így aztán különböző számokat is lehetett kérni. Enni- és innivalót az ebédlőben lehetett venni. Volt szendvics, sütemény, kóla, üdítő vagy amit akarsz. A tombolán a fődíjat a hetedikesek közül Imi nyerte meg. A nyeremény egy torta volt. A bulin mindenki nagyon jól érezte magát. Egynéhányan még föl is álltak a padra és a lépcsőre és ott ráncoltak. Először a fiúk és a lányok külön táncoltak. Sőt a fiúk nem is táncoltak. Aztán már nekik is megjött a kedvük. Odajöttek és egy körben kezdtünk el táncolni. Ez így ment este 8 óráig. A végén mindenki örömmel ment haza.

Atlétikai verseny

A verseny 2005. szeptember 27 - én, 13 órakor kezdődött. Távolugrást, kislabda-dobást kellett csinálni, és 60, 600 m - t kellett futni. Mikor a versenyszámot elvégeztük, pontozni vittük a papírt, amit kaptunk.

Elsőnek távolugrásban versenyeztünk. Itt a lányok versenyeztek először. Mind a két lánycsoport 3 - 4 m között teljesített. Következő versenyszám a kislabda-dobás volt. Ennél a versenyszámnál a fiúk jobban szerepeltek, mint a lányok. Összesen mindenki 3 - szor dobhatott. Utána 60 m - t futottunk. Egyszerre 3 ember futott. Mindegyik csapatból 1 versenyző. Az utolsó versenyszám a 600 m -es futás volt. Mindegyik csapatból indult 2 - 3 játékos. Óvári Kitti (6.c osztályos) a lányok közül 2. lett ebben a versenyszámban. Amikor mindenki lefutotta, pontozni vittük és végül eredményhirdetés következett. A mi iskolánkból a fiúk lettek harmadikok.

Samsung futóverseny

A futóverseny szeptember 24-én volt Szegeden. A 6.a osztályból Ambrus Tündi, Csomány Richárd, Nikov Daniella ment el.

Reggel 8 órakor indult a busz. Ahogy fölszálltunk Vidovics tanár úr a névsorból nézte, hogy ki jött el. Aztán elmondta a taktikákat és vártunk, hogy odaérjünk. Mikor megérkeztünk Szegedre, leszálltunk a buszról és rögtön a ligetbe, azaz a futóverseny helyszínére mentünk. Beiratkoztunk és 10 óráig mindenki ment ahova akart. 11 - kor megkezdődött a verseny, ahol 500 métert kellett futni váltóban. 5 csapatban indultunk. Az osztályunkból Ambrus Tünde nyert mappát meg egy plüssbékát. A versenyen volt ugrálóvár, és internetezni is lehetett. A verseny után túrórudit lehetett kapni. Azután a nyereménysorsolás volt, és vége volt a versenynek. Fölszálltunk a buszra, Vidovics tanár úr ellenőrizte, hogy mindenki megvan-e, és indultunk. 2 órára értünk haza.

Biciklitúra

2005. szept. 13-án biciklitúrázni indult az osztály. Az 1 és fél órás kirándulást a tesi óra helyére bírtuk betenni.

Reggel derült ki, hogy Liza nem hozott biciklit, ezért a fiúk vitték. Kibicikliztünk a lődombokon túlra. Kicsit megpihentünk, aztán fordultunk is vissza. Útközben megálltunk inni egy kútnál. A víz egy kicsit csatorna szagú volt, de ennek ellenére sokat ittunk, mert nagyon szomjasak voltunk. A visszaút már nagyon fárasztó volt, ezért a rövidített úton jöttünk. Visszatértünk a suliba, ebédeltünk és mentünk haza. Nagyon fáradtak voltunk, de jól éreztük magunkat. Remekül végződött ez a túra.

Az osztály

Évnyitó után, 1-én mentünk suliba. A nap nagy része osztályfőnöki órákkal telt. Közben a Tornateremben, igazgató néni ismételte a Házirendet. Ezt követően matek, majd magyar óra volt. Nyelvtan után ebéd, szinte mindenki ment haza. 2-án Dorina névnapja volt.

Ügyeletesek lettünk!!!

A következő héten szerdán, ügyelt az osztály. Nem ment valami fényesen. Se a fölsősök, se az alsósok nem hallgattak ránk. A főbejáratnál ügyelt Kozák Tamás. Az aulában Pető Gyöngyi, Váczi Dorina, Nemes Andrea. Az 1. emeleten Faur Liza és Ambrus Tünde. A 2. emeleten pedig Szabó Krisztina, Nikov Daniella.

Az évnyitó

Az évnyitó 2005. augusztus 31-én, 18 órakor volt. Az iskola udvarán gyűltünk össze. Egy pár percet az osztályunkkal beszélgettünk, de azután megkezdődött. Legelőször is meghallgattuk a Himnuszt. Utána az igazgatónő mondott pár szót a tanévről és az új tanárnőkről. Beszéde után egy diák szavalt verset az iskoláról. Ezt követően az igazgatóhelyettes, Csorba Lászlóné tanár néni mondta el az évi programokat és, hogy iskolánk néhány tanár nénije nyugdíjba ment. Még arról is szó esett, hogy a volt német tanár néni babát vár, ezért más fogja tanítani ezt a tantárgyat. Szó volt még az elsősökről és az osztályokról. A végén az igazgató néni megköszönte a figyelmünket, és meghallgattuk a Szózatot.