BALLAGUNK!!!!!

 

 

2008. 06. 14.

 

 

 

 

 

Izgatottan vártuk, hogy elkezdődjön a Ballagás.

 

 

 

Így készül a MOZAIK internetes újság számára a fénykép: Vidovics Feri bejött a ballagás előtt (!!!) és kért minket, hogy futkározzunk körbe - körbe a tanterembe amíg készít egy csomó fényképet. Aztán amikor Őze Tibike megnézte a Mozaikon a képeket, azt mondta, hogy szerinte tökre úgy néz ki a dolog, mintha ebbe az iskolába tök csórók járnának, akiknek még egy szál virágra se futja. Mivel az összes többi iskolába úgy ment a Vidovics, hogy a ballagás már elkezdődött, és mindenhol volt virág, csak nálunk nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Futkározás után megpihentünk kissé, és kezdtük várni a családjainkat,

akik nagyon sok és nagyon szép virágokat ígértek nekünk.

 

 

 

 

 

 

Azután jöttek a hetedikesek és átadták nekünk a tarisznyát.

Orosz Marianna tanárnő, a 7. a osztályfőnöke, nagyon szép búcsúbeszédet intézett hozzánk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarisznyatátadás után lementünk az udvarra, mivel igazándiból ott szokott lenni a családi virágátadás. Az udvaron Timi néni mindenkiről készített közeli képet, mivel szerette volna megőrizni magának azt, amikor ilyen csinosan fel vagyunk öltözve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután jól felpakoltak minket virággal meg egyéb ajándékokkal, felmentünk az emeletre, hogy elkezdődjön a ballagás. A 15-ös teremben kissé káosz volt eleinte, mivel a CÉ-sek is ott voltak velünk, de aztán ahogy elindultunk végigsétálni az iskolát, szépen rendeződött minden. Közben azon kaptuk magunkat, hogy iszonyú meló ez a ballagás ennyi sok virággal a kezünkben. Alig vártuk, hogy megérkezzünk ismét az udvarra.

 

...és elindultunk...

...és csak mentünk, mentünk, ...

...ballagtunk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicsak! Itt van Mankovits Brigitta is. Hát megnézett minket. Szia Brigi!

Majd elbúcsúztunk Kati nénitől is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Húh! Na végre, leülhetünk.

Közbe Pető Gyöngyi kisietett a mikrofonhoz, mert ő mondta a búcsúbeszédet a nyolcadikos évfolyam nevében. Ráadásul olyan szépen olvasta fel amit írt, hogy talán még soha az életében semmit nem olvasott fel ilyen gyönyörűen.  Előadása mindenkit lenyűgözött,  a tanárok utólag nem győzték dicsérni Timi néninek, hogy milyen ügyes ez a Gyöngyi! Dehát Timi néni ezt mindíg is tudta, úgyhogy ő nem lepődött meg nagyon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután Dávid Gabika 7.a -s tanuló elbúcsúztatta a ballagókat a hetedikes évfolyam nevében, és Pető Gyöngyi elbúcsúzott a nyolcadikosok nevében az iskolától, Csorbáné tanárnő felolvasta a nyolcadikos osztályfőnökök utolsó pár mondatát, amit az osztályukba járókhoz intéztek. Hagyomány ugyanis az iskolában, hogy néhány mondattal minden ballagót jellemez az osztályfőnök, amit azután hangosan felolvasnak.

 

Ezt követően a szüleinkre is nagyon büszkék lettünk, mert csomóan közülük Oklevelet kaptak sokéves segítő munkájukért.

Köszönjük a munkájukat!

 

Kozák Tomi apukája

 

 

Nagy Gyöngyi apukája

 

 

Nikov Daniella anyukája

 

 

Pászti Dani anyukája

 

 

Váczi Dorina és Attila szülei

 

 

és mégegyszer Váczi anyuka, mert ő dupplán segített, mert neki két gyereke is járt hozzánk

Ezután könyvjutalmak következtek, amit a legjobbak vehetnek át.   Az osztályból két lány kapott könyvet, Pető Gyöngyi, akinek a bizonyítványába csak egy darab négyes volt, és minden más jegye ötös lett, öt tantárgyi dícsérettel. A másik lány, Nikov Daniella, akinek a bizonyítványa szín kitűnő lett, összesen hat tantárgyi dicsérttel díszítve. Daniella a kitűnő bizonyítványáért és példamutató szorgalmáért Nevelőtestületi Dicséretben is részesül, míg korábban szicilliai tanulmányi útra is elküldtük. Mások sajnos nem kaphattak könyvet, mivel van egy furcsa szabály az iskolánban, miszerint csak azok kaphatnak könyvet, akiknek nincs hármas a bizonyítványukba.

 

 

 

 

 

 

Azután újabb meglepetés következett. Pető Gyöngyi és a Nagy Gyöngyi elmehetnek jutalmul egy Welness szállodába egy hosszú hétvégére. Ez lett az ajándékuk a nyolc évig tartó kiemelkedő és példamutató magatartásukért, közösségi munkájukért, és nem mellesleg egyéb eredményeikért. Nagy Gyöngyi például ének és informatika versenyen szerepelt kiemelkedően.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A végére még ülve is nagyon elfáradtunk. Nehéz volt tartani a virágokat a kezünkbe. Alig vártuk, hogy végre odaadhassuk anyáéknak a sok virágot, és mi pedig felmenjünk a  bizonyítványok kiosztására.

 

 

 

 

 

 

Tóth Jóe büszként mutatja táncbizonyítványát.

Letáncolta érte  a lábát.....

:-)))

Az utolsó kép pedig életlen lett.

Timi néni nem tartott nagyon hosszú, unalmas és ömlengő búcsúbeszédet. Á! Ő nem olyan!

 

Kiosztotta a bizonyítványokat, mindenkivel kezet fogott, sok sikert kívánt későbbi életünkhöz és felszólított minket arra, hogy vigyázzunk magunkra a hosszú úton, ami előttünk áll.

 

Találkozunk 2008. augusztus 19-én, kedden, 10 órakor az iskola 5-ös termébe!

Akkor Timi néni átadja nekünk CD-n a négy esztendő alatt rólunk készett kb. 3500 darab fényképet, vágatlanul, szűrés nélkül, eredetibe.